top of page

Een bijzonder band

Ken je dat gevoel? De telefoon gaat en je denkt, deze moet ik ff opnemen. Dus dat deed ik. En toen was er een vriendelijke stem aan de andere kant.


Ze vertelde over de bijzondere band die haar man met haar zoon heeft en dat ze dat graag zou willen vastleggen. Beide zijn ze brandweermand en dit was opa ook. Hoewel ik niet van de familie portretten ben wilde ik dit toch wel vastleggen omdat ik me kon voorstellen wat voor soort foto's ik kon maken. Niet de standaard vijf op een rij en lachen foto, maar met lichtwerking stoere mannen op de foto zetten die een mooie connectie hebben.


Eenmaal in de studio leerde ik dat vader een bijzonder baan heeft bij de Universiteit van Wageningen, Hij schreef een essay over het leven over 100 jaar. Dit had nogal wat publicatie gekregen en hij was druk bezig met het vertellen van zijn visie door heel nederland. Tot op politiek niveau. Wat een mooi idee dacht ik nog, je kunt als vader dus heel specifiek invloed uitoefenen op hoe de wereld er over 100 jaar bij staat. En dus nu acteren met de uitdaging om het leefbaar te houden voor je kroost. Ik vraag me af hoe Opa daar over dacht toen vader een kleine jongen was.... zou hij dezelfde zorgen gehad hebben?


De bijzondere band tussen vader en zoon vastgelegd in een portret van Saskia Zeller
BrandweermannemDe bijzondere band tussen vader en zoon vastgelegd in een portret van Saskia Zeller
Brandweermannen


De bijzondere band tussen vader en zoon vastgelegd in een portret van Saskia Zeller
Brandweermannen
bottom of page